RECEPTY

Hroznová bublanina

Hroznová bublanina

Recept na jednoduchú jesennú bublaninu.

recept,fotorecept,hrozno modré,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový6polievkových lyžíc
hrozno modré300gramov
kypriaci prášok do pečiva12gramov
maslo-
múka polohrubá6polievkových lyžíc
múka polohrubá-
vajce slepačie6kusov
voda6

 

Recept

1. 

vajce slepačie 6 kusov  cukor práškový 6 polievkových lyžíc  múka polohrubá 6 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov  voda 6 Pl

Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame predpísané množstvo vody. Múku premiešame s kypriacim práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pripravenú múku s kypriacim práškom zmiešame so žĺtkami, nakoniec zľahka vmiešame sneh.

2. 

múka polohrubá  maslo

Cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm vymastenej maslom a vysypanej múkou.

3. 

hrozno modré 300 gramov

Do cesta postupne nahádžeme odkôstkované bobule hrozna. Rúru vyhrejeme na 180°C. Bublaninu pečieme 30 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies