Hovädzie stehno na koreňovej zelenine

Recept na chutný gulášik z hovädzieho mäsa s koreňovou zeleninou a kápiou. Vhodnou prílohou by mohla byť knedľa alebo halušky.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

olej slnečnicový 1 dl  cibuľa 300 g  mrkva 150 g

Na stredne rozpálený olej v hrnci dáme restovať nakrájanú cibuľu a mrkvu.

2. 

petržlen 150 g  zázvor koreň 50 g  cesnak 2 strúčiky

Pridáme nakrájaný petržlen, kúsok zázvoru a dva strúčiky cesnaku.

3. 

hovädzie mäso - stehno 600 g

Pridáme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso a pár krát premiešame kým sa nezatiahne.

4. 

voda 1 l  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  bobkový list 2 ks

Zalejeme vodou a necháme mierne vrieť 60-90 minút.

5. 

rybacia omáčka 1 PL  petržlenová vňať  paprika kápia čerstvá 2 ks

Pridáme lyžicu rybacej omáčky, hrsť petržlenovej vňate a nakrájanú kápiu. Varíme približne 15 minút, kým mäso zmäkne a vyparí sa toľko vody aby zostala stredne hustá omáčka.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť