RECEPTY

Hovädzie predné so zelerom

Hovädzie predné so zelerom

Chutné mäsko s jemnou zelerovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.

recept,fotorecept,zeler,zeler stopkový,hovädzie lýtko - močing,Hovädzie mäso,Bezlepkové

Hovädzie mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa100gramov
hovädzie lýtko - močing1500gramov
korenie biele mleté½čajovej lyžičky
korenie provensálske1polievková lyžica
maslo20gramov
mlieko plnotučné 3,5%-
olej slnečnicový-
olej slnečnicový2polievkové lyžice
paradajkový pretlak100mililitrov
soľ1čajová lyžička
víno biele suché150mililitrov
vývar hovädzí4decilitre
zeler800gramov
zeler stopkový1kus

 

Recept

1. 

hovädzie lýtko - močing 1500 gramov

Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na väčšie, hrubšie kúsky.

2. 

olej slnečnicový

Mäso položíme na horúcu hlbokú panvicu s trochou oleja a z oboch strán ho prudko opečieme.

3. 

Zatiahnuté mäso preložíme do hlbokého pekáča.

4. 

zeler 800 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky

Zeler ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme ho do panvice v ktorej sme zaťahovali mäso, pridáme korenie a zeler 5 -8 minút opečieme.

5. 

cibuľa 100 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme ju k zeleru. Premiešame a spolu ďalej opekáme 5 minút.

6. 

zeler stopkový 1 kus

Stopky zeleru umyjeme a nakrájame nadrobno...

7. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie provensálske 1 polievková lyžica  vývar hovädzí 4 decilitre

... pridáme ich do panvice, premiešame, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.

8. 

paradajkový pretlak 100 mililitrov  víno biele suché 150 mililitrov

Nakoniec vmiešame trochu paradajkového pretlaku rozmiešaného vo víne. 5 minút všetko spolu povaríme...

9. 

...a potom zeleninu navrstvíme na mäso. Pekáč uzavrieme a pečieme v rúre pri 180°C 90 minút.

10. 

Po uplynutí času odoberieme z mäsa zeleninu.

11. 

Mäso podľa potreby podlejeme. Dáme ho na 20-30 minút odkryté dopiecť domäkka.

12. 

Zeleninu zmixujeme dohladka ponorným mixérom.

13. 

maslo 20 gramov  mlieko plnotučné 3,5%

Do hotovej zelerovej omáčky vmiešame maslo a podľa potreby teplé mlieko.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies