svetvomne.sk

Hovädzie predné so zelerom

Chutné mäsko s jemnou zelerovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 3 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hovädzie mäso - močing 1500 g

Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na väčšie, hrubšie kúsky.

2. 

olej slnečnicový

Mäso položíme na horúcu hlbokú panvicu s trochou oleja a z oboch strán ho prudko opečieme.

3. 

Zatiahnuté mäso preložíme do hlbokého pekáča.

4. 

zeler 800 g  olej slnečnicový 2 PL  korenie biele mleté ½ ČL

Zeler ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme ho do panvice v ktorej sme zaťahovali mäso, pridáme korenie a zeler 5 -8 minút opečieme.

5. 

cibuľa 100 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme ju k zeleru. Premiešame a spolu ďalej opekáme 5 minút.

6. 

zeler stopkový 1 ks

Stopky zeleru umyjeme a nakrájame nadrobno...

7. 

soľ 1 ČL  korenie provensálske 1 PL  vývar hovädzí 4 dl

... pridáme ich do panvice, premiešame, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.

8. 

paradajkový pretlak 100 ml  víno biele suché 150 ml

Nakoniec vmiešame trochu paradajkového pretlaku rozmiešaného vo víne. 5 minút všetko spolu povaríme...

9. 

...a potom zeleninu navrstvíme na mäso. Pekáč uzavrieme a pečieme v rúre pri 180°C 90 minút.

10. 

Po uplynutí času odoberieme z mäsa zeleninu.

11. 

Mäso podľa potreby podlejeme. Dáme ho na 20-30 minút odkryté dopiecť domäkka.

12. 

Zeleninu zmixujeme dohladka ponorným mixérom.

13. 

maslo 20 g  mlieko plnotučné 3,5%

Do hotovej zelerovej omáčky vmiešame maslo a podľa potreby teplé mlieko.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť