Hovädzí vývar

Návod, ako si pripraviť domáci polotovar na prípravu hovädzej polievky alebo ako kvalitnú ingredienciu pre ďalšie recepty.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 2 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hovädzie mäso predné s kosťou 1000 g

Hovädzinu rozdelíme na viac kúskov a zapečieme v rúre 20 min na 200 stupňov.

2. 

voda 1.5 l  korenie čierne celé ½ ČL  bobkový list 2 ks

Mäso aj s kosťou vložíme do studenej vody, pridáme čierne korenie, bobkový list a varíme na miernom ohni jeden a pol hodiny.

3. 

mrkva 80 g  petržlen 60 g  zeler 60 g  cibuľa 80 g

Nakrájame si mrkvu, petržlen a zeler na väčšie kúsky a pridáme spolu s cibuľou do hrnca. Varíme ešte 45 min.

4. 

soľ  petržlenová vňať

Vývar precedíme. Ak plánujete vývar servírovať ako polievku, zeleninu nakrájame na drobnejšie kúsky a mäso oberieme od kostí. Prisolíme podľa chuti, pridáme petržlenovú vňať. Ak plánujete vývar použiť na ďalšie varenie, necháme si ho precedený bez soli.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť