Všetky recepty > Polievky > Mäsové polievky

Hovädzí vývar

Návod, ako si pripraviť domáci polotovar na prípravu hovädzej polievky alebo ako kvalitnú ingredienciu pre ďalšie recepty.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 2 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hovädzie mäso predné s kosťou 1000 g

Hovädzinu rozdelíme na viac kúskov a zapečieme v rúre 20 min na 200 stupňov.

2. 

voda 1.5 l  korenie čierne celé ½ ČL  bobkový list 2 ks

Mäso aj s kosťou vložíme do studenej vody, pridáme čierne korenie, bobkový list a varíme na miernom ohni jeden a pol hodiny.

3. 

mrkva 80 g  petržlen 60 g  zeler 60 g  cibuľa 80 g

Nakrájame si mrkvu, petržlen a zeler na väčšie kúsky a pridáme spolu s cibuľou do hrnca. Varíme ešte 45 min.

4. 

soľ  petržlenová vňať

Vývar precedíme. Ak plánujete vývar servírovať ako polievku, zeleninu nakrájame na drobnejšie kúsky a mäso oberieme od kostí. Prisolíme podľa chuti, pridáme petržlenovú vňať. Ak plánujete vývar použiť na ďalšie varenie, necháme si ho precedený bez soli.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť