Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky

Holandská omáčka

Tradičná omáčka francúzskej kuchyne z masla a šľahaných vaječných žĺtkov.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 150 g

Roztopíme si maslo a prípadnú penu stiahneme lyžicou.

2. 

vaječný žĺtok 3 ks  citrónová šťava

V miske na hrnci s horúcou vodou si vyšľaháme vaječné žĺtka do hustej peny a primiešame šťavu z polovice stredne veľkého citróna. Teplota nesmie byť príliš vysoká aby sa vajíčka neuvarili.

3. 

víno biele suché ¼ dl  soľ  korenie biele mleté

Vajíčka ďalej šľaháme a pomaly postupne prilievame ropustené maslo. Dochutíme trochou bieleho vína, soľou a korením.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť