Všetky recepty > Hlavné jedlá > Ryby

Hoki (treskovitá ryba) v bylinkovej strúhanke

Upečenú rybu podávame s teplou zemiakovo - syrovou omáčkou, ryžou a plátkom citróna.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava ryby

hoki 1000 g

Hoki necháme rozmraziť. Potom zrežeme vrchnú a spodnú plutvu, rybu stiahneme z kože a skontrolujeme jej brucho či má vypitvané všetky vnútornosti.

Príprava ryby

2. Príprava obaľovacej zmesi

strúhanka 100 g  soľ 1 ČL  korenie na ryby 2 ČL  vajce slepačie 1 ks

Do strúhanky nasypeme soľ a koreniacu zmes na ryby (môžeme do nej nasekať aj rôzne čerstvé bylinky). Vajíčko rozšľaháme vidličkou.

Príprava obaľovacej zmesi

3. Obaľujeme hoki

Rybu namočíme do vajíčka a potom ju z oboch strán obalíme v ochutenej strúhanke.

Obaľujeme hoki

4. Vyprážanie a pečenie

olej slnečnicový 100 ml  voda 50 ml

V panvici rozohrejeme olej a ryby z každej strany 2 minúty opražíme. Opražené uložíme do pekáča, zalejeme výpekom a vodou a vo vyhriatej rúre pečieme 10 minút.

Vyprážanie a pečenie

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť