Hlivová polievka s rajbaničkou

Hustá hlivová polievka so zeleninou a výbornou domácou cestovinou - rajbaničkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hliva ustricová 350 g

Hlivu umyjeme...

2. 

mrkva 150 g  petržlen 50 g  cibuľa 100 g

... a pokrájame ju na slížiky. Mrkvu a petržlen očistíme, nakrájame na kolieska. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame.

3. 

olej slnečnicový 30 ml

V hrnci zohrejeme olej a osmažíme na ňom cibuľu.

4. 

maslo 20 g

Pridáme zeleninu a kúsok masla. Zeleninu na masle popražíme.

5. 

soľ 1 ČL  rasca mletá ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  voda 2 l

Prisypeme hlivu, pridáme soľ, rascu a korenie. Premiešame a prilejeme horúcu vodu. Varíme 20 minút, do zmäknutia zeleniny.

6. 

múka hrubá 125 g  vajce slepačie 1 ks

Zmiešame múku (množstvo upravíme podľa veľkosti vajíčka) a vajce.

7. 

Vymiesime tuhé cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať a opäť premiesime.

8. 

Cesto postrúhame na hrubom strúhadle.

9. 

Postrúhanú cestovinu - rajbaničku rozložíme na papierový obrúsok a necháme oschnúť.

10. 

cibuľka jarná 2 ks

Z lahôdkovej cibuľky pokrájame vňať. Pridáme ju do uvarenej polievky.

11. 

soľ zeleninová Natur  petržlenová vňať

Prisypeme polovicu z pripravenej rajbaničky, pár minút povaríme. Polievku podľa chuti dosolíme zeleninovou soľou a nakoniec do nej vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Zbytok cestoviny - rajbaničky si môžeme odložiť v mikroténovom vrecúšku do mrazničky a neskôr ju do inej polievky použiť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť