Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Hermelínové batôžky

Recpet na hermelín pečený v lístkovom ceste.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cesto lístkové 400 g  syr Hermelín ks

Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Syry pozdížne rozkrojíme na polovice, poukladáme na cesto. Podľa počtu syrov porozkrajujeme cesto na štvorce (pre tento recept sme použili 4 syry s hmotnosťou 80g).

2. 

kečup

Každý štorček cesta jemne potrieme kečupom (nemusí byť).

3. 

Na štvorčeky poukladáme pripravené polovice syrov.

4. 

vajce slepačie ks

Cesto preložíme, tak aby sa nám vytvoril batôžtek. Syr musí byť uzavretý z každej strany, aby nám pri pečení nevytiekol. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou, sezamom alebo mletou červenou paprikou.

5. 

Pečieme pri 180-200 °C asi 15-20 minút.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť