Hermelínové batôžky

Recpet na hermelín pečený v lístkovom ceste.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cesto lístkové 400 g  syr Hermelín 4 ks

Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Syry pozdížne rozkrojíme na polovice, poukladáme na cesto. Podľa počtu syrov porozkrajujeme cesto na štvorce (pre tento recept sme použili 4 syry s hmotnosťou 80g).

2. 

kečup

Každý štorček cesta jemne potrieme kečupom (nemusí byť).

3. 

Na štvorčeky poukladáme pripravené polovice syrov.

4. 

vajce slepačie 1 ks

Cesto preložíme, tak aby sa nám vytvoril batôžtek. Syr musí byť uzavretý z každej strany, aby nám pri pečení nevytiekol. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celou rascou, sezamom alebo mletou červenou paprikou.

5. 

Pečieme pri 180-200 °C asi 15-20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť