Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Haruľa s bryndzou

Obľúbená veľká zemiaková placka pečená v rúre.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 1 kg  cesnak 5 strúčikov  cibuľa 150 g

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu postrúhame, cesnak prelisujeme a vmiešame do zemiakov.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 200 ml

Prilejeme mlieko a premixujeme ponorným mixérom.

3. 

vajce slepačie 2 ks

Primiešame vajíčka,

4. 

múka hladká 100 g  majoránka 2 ČL  soľ 2 ČL

...múku, majoránku a soľ.

5. 

masť bravčová

Plech (42X32 cm) vymastíme masťou a vylejeme na neho cesto.

6. 

Pečieme v rozohriatej rúre asi hodinu. Nakrájame na porcie.

7. 

bryndza 125 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 2 PL

Bryndzu zmiešame s trochou smotany...

8. 

...a každú porciu pred podávaním potrieme.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť