RECEPTY

Hamburgerové žemle

Hamburgerové žemle

Overený postup na prípravu jemného tukového pečiva. Žemle sú vhodné na prípravu hamburgerov.

recept,fotorecept,maslo,múka polohrubá,múka polohrubá,droždie čerstvé,Slané pečivo

Slané pečivo

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Slané pečivo  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový2polievkové lyžice
droždie čerstvé20gramov
maslo100gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka polohrubá400gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
voda150mililitrov

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  voda 150 mililitrov  maslo 100 gramov

V hrnčeku si na jemnom plameni necháme rozpustiť maslo v mlieku.

2. 

múka polohrubá 300 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  droždie čerstvé 20 gramov

Do misy vložíme múku, soľ, cukor a droždie. Prilejeme pripravené maslo, rozpustené v mlieku. Pozor, nesmie mať viac ako 50°C. Zľahka premiešame mlieko s droždím a cukrom a necháme odležať prikryté 15 minút, aby nám droždie začalo pracovať a vznikol kvások.

3. 

múka polohrubá 100 gramov

Cesto miešame a postupne pridávame múku. Po zapracovaní múky cesto necháme nakysnúť na teplom mieste 25 min.

4. 

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú podložku. Postupným delením získame 12 hrudiek z ktorých jemne vytvarujeme žemle.

5. 

Pečieme 10-12 minút v predohriatej trúbe na 220°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies