RECEPTY

Halušky

Halušky

Jednoduché halušky z múky a vody vhodné ako príloha k perkeltom a paprikášom. Tiež môžu byť servírované ako samostatné jedlo na sladko s makom a cukrom ... alebo na slano s tvarohom a opečenou slaninkou.

recept,fotorecept,múka polohrubá,Cestoviny

Cestoviny

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Cestoviny  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

maslo-
masť bravčová-
múka polohrubá600gramov
soľ0
voda400mililitrov
voda-

 

Recept

1. 

múka polohrubá 600 gramov  voda 400 mililitrov  soľ

Múku zalejeme vodou, pridáme štipku soli a vymiešame hladké, jemne tuhé, lepivé cesto.

2. 

soľ  voda

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu so soľou. Množstvo soli dávkujeme podľa toho na aký spôsob budeme halušky podávať. Do vriacej vody pretrieme halušky, ktoré varíme cca 10 minút - pokiaľ vyplávajú na povrch.

3. 

masť bravčová  maslo

Scedené halušky prepláchneme na sitku studenou vodou. Odkvapkané vložíme do misy, pridáme podľa chuti masť alebo maslo a premiešame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies