Všetky recepty > Prílohy a pečivo

Halušky

Jednoduché halušky z múky a vody vhodné ako príloha k perkeltom a paprikášom. Tiež môžu byť servírované ako samostatné jedlo na sladko s makom a cukrom ... alebo na slano s tvarohom a opečenou slaninkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 600 g  voda 400 ml  soľ

Múku zalejeme vodou, pridáme štipku soli a vymiešame hladké, jemne tuhé, lepivé cesto.

2. 

soľ  voda

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu so soľou. Množstvo soli dávkujeme podľa toho na aký spôsob budeme halušky podávať. Do vriacej vody pretrieme halušky, ktoré varíme cca 10 minút - pokiaľ vyplávajú na povrch.

3. 

masť bravčová  maslo

Scedené halušky prepláchneme na sitku studenou vodou. Odkvapkané vložíme do misy, pridáme podľa chuti masť alebo maslo a premiešame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť