Halušky

Jednoduché halušky z múky a vody vhodné ako príloha k perkeltom a paprikášom. Tiež môžu byť servírované ako samostatné jedlo na sladko s makom a cukrom ... alebo na slano s tvarohom a opečenou slaninkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 600 g  voda 400 ml  soľ

Múku zalejeme vodou, pridáme štipku soli a vymiešame hladké, jemne tuhé, lepivé cesto.

2. 

soľ  voda

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu so soľou. Množstvo soli dávkujeme podľa toho na aký spôsob budeme halušky podávať. Do vriacej vody pretrieme halušky, ktoré varíme cca 10 minút - pokiaľ vyplávajú na povrch.

3. 

masť bravčová  maslo

Scedené halušky prepláchneme na sitku studenou vodou. Odkvapkané vložíme do misy, pridáme podľa chuti masť alebo maslo a premiešame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť