svetvomne.sk

Halászlé z pangasiusa

Vynikajúca, jemne pikantná rybacia polievka z pangasiusa. Jednoduchá a rýchla príprava.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 100 g  olej slnečnicový 50 ml  mrkva 100 g  paprika 100 g

Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a osmažíme na oleji. Pridáme očistenú na hrubo nastrúhanú mrkvu a na jemno nakrájanú papriku. Pod pokrievkou dusíme 10 minút.

2. 

bujón rybací 30 g  voda ½ l

Tri kocky rybacieho bujónu zalejeme vriacou vodou a necháme ich rozpustiť.

3. 

pangasius mrazený 300 g  feferónky sterilizované 2 ks

Rozmrazeného pangasiusa nakrájame a spolu s nadrobno nakrájanými feferónkami pridáme k zeleninovému základu.

4. 

paprika červená mletá 1 ČL  rasca drvená ½ ČL  soľ 1 ČL  voda 700 ml

Pangasiusa orestujeme, pridáme mletú červenú papriku, rascu, soľ, premiešame a zalejeme vodou. Varíme 20 minút.

5. 

Nakoniec pridáme pripravený rybací (halászlé) bujón, premiešame a prevaríme. Podávame čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť