RECEPTY

Halászlé z pangasiusa

Halászlé z pangasiusa

Vynikajúca, jemne pikantná rybacia polievka z pangasiusa. Jednoduchá a rýchla príprava.

recept,fotorecept,pangasius mrazený,paprika červená mletá,Mäsové polievky,Maďarská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Mäsové polievky

Maďarská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bujón rybací30gramov
cibuľa100gramov
feferónky sterilizované2kusy
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
mrkva100gramov
olej slnečnicový50mililitrov
pangasius mrazený300gramov
paprika100gramov
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ1čajová lyžička
voda½litra
voda700mililitrov

 

Recept

1. 

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov  mrkva 100 gramov  paprika 100 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a osmažíme na oleji. Pridáme očistenú na hrubo nastrúhanú mrkvu a na jemno nakrájanú papriku. Pod pokrievkou dusíme 10 minút.

2. 

bujón rybací 30 gramov  voda ½ litra

Tri kocky rybacieho bujónu zalejeme vriacou vodou a necháme ich rozpustiť.

3. 

pangasius mrazený 300 gramov  feferónky sterilizované 2 kusy

Rozmrazeného pangasiusa nakrájame a spolu s nadrobno nakrájanými feferónkami pridáme k zeleninovému základu.

4. 

paprika červená mletá 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  voda 700 mililitrov

Pangasiusa orestujeme, pridáme mletú červenú papriku, rascu, soľ, premiešame a zalejeme vodou. Varíme 20 minút.

5. 

Nakoniec pridáme pripravený rybací (halászlé) bujón, premiešame a prevaríme. Podávame čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies