Guláš s pivom

Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 1 kg  masť bravčová 30 g  voda 2 PL

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a vložíme do hrnca s roztopenou masťou. Pomaly a za častého premiešavania smažíme takmer pol hodinu. Cibuľa musí zosklovatieť, jemne stmavnúť a nesmie sa pripáliť. Podľa potreby ju môžeme podliať trochou vody.

2. 

hovädzie mäso - krk 500 g  pivo svetlé 150 ml  soľ 1 ČL  korenie gulášové 2 ČL  voda 800 ml

Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na kocky, pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Prilejeme pivo, vodu, osolíme, okoreníme a varíme do takmer zmäknutia mäsa.

3. 

bravčové pliecko 500 g  paradajkový pretlak 400 ml  papriková pasta - pikantná  voda  cesnak 8 strúčikov  soľ

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k hovädziemu mäsu. Pridáme pretlak a paprikovú pastu (podľa chuti). Pokiaľ sa voda pri varení prvého mäsa veľmi odparila, doplníme ju. Varíme do zmäknutia mäsa. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a podľa chuti dosolíme.

4. 

Podávame s parenou knedľou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť