Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Grófkin koláč

Obľúbený jablkový koláč.

 

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 500 g  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL  maslo 200 g  cukor práškový 180 g  vaječný žĺtok 4 ks  mlieko plnotučné 3,5% 2 PL

Z múky, kypriaceho prášku, mäkkého masla, cukru, vaječných žĺtkov a mlieka vypracujeme cesto a necháme ho v chlade stuhnúť.

2. 

Cesto vyberieme z chladničky a jednu tretinu z neho odkrojíme a uložíme späť do chladničky.

3. 

Zvyšné cesto rozvaľkáme na plechu, jemne ho roztlačíme a trochu vytlačíme okraje.

4. 

jablká 1 kg

Jablká očistíme a postrúhame nahrubo. Jemne ich vyžmýkame a rozložíme na cesto.

5. 

cukor kryštálový 2 PL  škorica mletá 2 ČL  hrozienka  orechy vlašské

Jablká posypeme cukrom a škoricou. Môžeme pridať aj hrozienka a nasekané orechy.

6. 

vaječný bielok 4 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh...

7. 

... a natrieme ho na jablká.

8. 

Na sneh nahrubo nastrúhame cesto z chladničky.

9. 

Koláč upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme asi 30 minút pri cca 180°C.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť