svetvomne.sk

Grilovaný hamburger v domácich žemličkách

... na sobotnú grilovačku.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Domáce žemličky

múka polohrubá 500 g  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  droždie čerstvé 30 g  maslo 30 g  cukor kryštálový 1 ČL  soľ ½ ČL

Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie, rozpustené maslo, trošku cukru a soli. Vymiesime cesto, ktoré necháme 30 minút vykysnúť.

Domáce žemličky

2. 

Z vykysnutého cesta vytvoríme 10-12 bochníčkov a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Bochníčky necháme ešte 10 minút podkysnúť.

3. 

vajce slepačie 1 ks  rasca drvená  soľ

Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme podľa chuti rascou a soľou.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre asi 25 - 30 minút. Upečené uložíme do košíka a necháme vychladnúť. Zakryjeme ich čistou utierkou, aby neoschli.

5. Hamburgery

bravčové pliecko 700 g

Mäso umyjeme, pokrájame a pomelieme.

Hamburgery

6. 

cibuľa 100 g

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a tiež pomelieme.

7. 

chlieb 40 g  rasca mletá 1 ČL  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  cesnak 4 strúčiky  petržlenová vňať 2 PL  olej olivový 6 PL

Mäso, cibuľu, striedku chleba, rascu, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a olej zmiešame.

8. 

múka hladká

Z mäsovej zmesi vytvoríme 10 - 12 kusov hamburgerov ktoré, obalíme v hladkej múke.

9. 

Hamburgery grilujeme na rozpálenom grile z jednej strany asi 10 minút a 10 minút z druhej strany.

10. 

horčica plnotučná

Hotové vkladáme do prekrojených žemličiek potretých horčicou.

11. 

uhorka sterilizovaná kyslá  cibuľa  kečup

Podľa chuti pridáme na mäso kyslú uhorku, čerstvé kolieska cibule a kečup.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť