Grankový zákusok

Zákusok s grankovým korpusom a hustým grankovým krémom, dozdobený bielkovou penou.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 4 ks  cukor vanilkový 10 g  cukor kryštálový 180 g  olej slnečnicový 80 ml  mlieko polotučné 1,5% 120 ml  múka hladká 280 g  kypriaci prášok do pečiva 8 g  granko 5 PL

Oddelíme si žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme vanilkový a kryštálový cukor, olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva, granko a spolu vymiešame. Nakoniec pridáme zvlášť vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame.

Príprava cesta

2. 

Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech, pečieme asi 20 minút.

3. 

lekvár marhuľový 200 g

Upečený plát necháme trochu vychladnúť a potrieme ho kyslastejším lekvárom.

4. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  puding vanilkový - prášok 40 g  vaječný žĺtok 4 ks  maslo 250 g  granko 12 PL  cukor práškový 3 PL

1/4 mlieka odlejeme zvlášť do misky a zvyšné dáme variť. Do oddelenej 1/4 mlieka primiešame puding, vaječné žĺtky, poriadne premiešame, prilejeme k vriacemu mlieku a uvaríme hustý puding. Puding necháme vychladnúť. Po vychladnutí primiešame zmäknuté maslo s cukrom a grankom. Vyšľaháme hladký krém.

Príprava krému

5. 

Krém rovnomerne rozotrieme na upečený plát.

6. Príprava bielkovej peny

vaječný bielok 4 ks  cukor práškový 250 g

Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom dotuha.

Príprava bielkovej peny

7. 

Bielkovú penu ozdobne nastriekame na povrch zákusku.

8. 

čokoláda

Posypeme čokoládovými hoblinami.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť