Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Gemerské pirohy

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 500 g  voda 100 ml  soľ 1 ČL  mlieko kyslé 250 ml  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL

Vláčne cesto vypracujeme zmiešaním múky so soľou, vodou, sódou bikarbónou a kyslým mliekom.

2. 

tvaroh hrudkovitý 150 g  vajce slepačie 2 ks  paprika červená mletá 1 ČL  soľ

V menšej miske vymiešame tvaroh s vajíčkami, pridáme červenú papriku, zamiešame. Jemne osolíme.

3. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme štvorce, ktoré potom plníme tvarohovou zmesou. Protiľahlé rohy štvorca spojíme, cesto na okrajoch pritlačíme prstami alebo vidličkou, aby sa dobre spojilo a plnka z neho nevytiekla.

4. 

olej slnečnicový 50 l  smotana kyslá (14-18% tuku) 150 ml

Trojuholníky vyprážame do zlatista na rozpálenom oleji. Podávame s kyslou smotanou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť