Gemerské pirohy

Recept na prážané tvarohové pirohy v jemnom cestíčku so smotanou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 500 g  voda 100 ml  soľ 1 ČL  mlieko kyslé 250 ml  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL

Vláčne cesto vypracujeme zmiešaním múky so soľou, vodou, sódou bikarbónou a kyslým mliekom.

2. 

tvaroh hrudkovitý 150 g  vajce slepačie 2 ks  paprika červená mletá 1 ČL  soľ

V menšej miske vymiešame tvaroh s vajíčkami, pridáme červenú papriku, zamiešame. Jemne osolíme.

3. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme štvorce, ktoré potom plníme tvarohovou zmesou. Protiľahlé rohy štvorca spojíme, cesto na okrajoch pritlačíme prstami alebo vidličkou, aby sa dobre spojilo a plnka z neho nevytiekla.

4. 

olej slnečnicový 50 l  smotana kyslá (14-18% tuku) 150 ml

Trojuholníky vyprážame do zlatista na rozpálenom oleji. Podávame s kyslou smotanou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť