RECEPTY

Gaštanový krémešový rez

Gaštanový krémešový rez

Jednoduchý zákusok plný gaštanovej chuti.

recept,fotorecept,cesto lístkové,gaštanové pyré mrazené,tvaroh jemný mäkký,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové500gramov
cukor kryštálový120gramov
gaštanové pyré mrazené500gramov
mlieko polotučné 1,5%600mililitrov
múka hladká-
puding vanilkový - prášok120gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
stužovač šľahačky24gramov
tvaroh jemný mäkký500gramov
vajce slepačie5kusov

 

Recept

1. 

cesto lístkové 500 gramov  múka hladká

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na rozmer asi 38x48 cm.

2. 

Cesto vložíme do plechu tak, aby pokrývalo celé okraje. Prebytočné cesto na rohoch odrežeme.

3. 

gaštanové pyré mrazené 500 gramov  vajce slepačie 5 kusov

Do hlbokej misy dáme vajcia a pridáme rozmrazené gaštanové pyré.

4. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  puding vanilkový - prášok 120 gramov  cukor kryštálový 120 gramov

Pridáme tvaroh, prisypeme pudingový prášok a cukor.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 600 mililitrov

Prilejeme mlieko a ponorným mixérom do hladka vymixujeme.

6. 

Nalejeme na cesto.

7. 

V rozohriatej rúre na 180°C 25 - 30 minút pečieme. Za ten čas tekutá zmes stuhne. Necháme vychladnúť.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 24 gramov

Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku a rovnomerne ju natrieme na zákusok. Vložíme do chladničky na 2 hodiny.

9. 

Pred podávaním krájame na väčšie či menšie trojuholníky podľa chuti. Počet porcií je závislý od veľkosti nakrájaných trojuholníkov.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies