Všetky recepty > Zákusky a koláče > Suché pečivo

Gaštanové medvedie labky

Jemné, nadýchané koláčiky. Chutná obmena tradičného vianočného pečiva - medvedie labky.

 

Počet porcií: 60

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 125 g  cukor práškový 100 g

Varechou vymiešame maslo s cukrom.

2. 

vajce slepačie 2 ks  kakao - prášok 10 g

Primiešame vajíčka a kakao.

3. 

gaštanové pyré mrazené 250 g  múka hladká 200 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a múku s kypriacim práškom. Vymiesime rukou cesto, ktoré je pomerne lepivé. Uložíme ho na hodinu do chladničky aby stuhlo.

4. 

maslo  múka polohrubá

Formičky na labky si vymastíme maslom a vysypeme múkou.

5. 

Cesto po častiach vyberáme z chladničky. Tvoríme z neho primerane veľké guľôčky (ich veľkosť závisí od veľkosti formičiek). Guľôčku vložíme do formičky a roztlačíme. Cesto musí byť maximálne do polovice formičiek - pečením sa nadvihne a vyplní ju celú.

6. 

Naplnené formičky poukladáme na plech a 15 minút pečieme pri teplote 180°C.

7. 

Ešte teplé ich vyklopíme...

8. 

cukor práškový

... a obalíme v cukre.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť