svetvomne.sk

Gaštanové košíčky

Krehké koláčiky s jemným gaštanovým krémom.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Gaštanová plnka

mlieko nízkotučné 0,5% 200 ml  cukor kryštálový 20 g  škrob kukuričný 25 g

Z mlieka, cukru a škrobu uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť.

Gaštanová plnka

2. 

maslo 150 g  cukor práškový 75 g

Maslo vymiešame s cukrom.

3. 

gaštanové pyré mrazené 250 g  rum 1 PL

Vmiešame rozmrazené gaštanové pyré a rum.

4. 

Nakoniec do krému vmiešame vychladený puding.

5. Linecké košíčky

múka hladká 150 g  maslo 100 g  cukor práškový 50 g  vajce slepačie 1 ks

Z múky, masla, cukru a vajíčka vymiesime cesto.

Linecké košíčky

6. 

Cesto uložíme na 30 minút do chladničky.

7. 

Cesto vyberieme a rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm na pomúčenej doske. Vykrajujeme kolieska a tie vtláčame do foriem na košíčky s priemerom asi 6,5 cm.

8. 

Pečieme 12-15 minút vo vyhriatej rúre pri teplote asi 180 stupňov. Upečené teplé košíčky vyklopíme z foriem a necháme vychladnúť.

9. 

Košíčky naplníme krémom.

10. 

čokoláda

Ozdobíme rozpustenou čokoládou. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť