RECEPTY

Gaštanové košíčky

Gaštanové košíčky

Krehké koláčiky s jemným gaštanovým krémom.

recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,rum tmavý,Košíčky,Vianočné recepty

Košíčky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový20gramov
cukor práškový125gramov
gaštanové pyré mrazené250gramov
maslo250gramov
mlieko nízkotučné 0,5%200mililitrov
múka hladká150gramov
rum tmavý1polievková lyžica
vajce slepačie1kus
čokoláda-
škrob kukuričný25gramov

 

Recept

1. Gaštanová plnka

mlieko nízkotučné 0,5% 200 mililitrov  cukor kryštálový 20 gramov  škrob kukuričný 25 gramov

Z mlieka, cukru a škrobu uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť.

2. 

maslo 150 gramov  cukor práškový 75 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

3. 

gaštanové pyré mrazené 250 gramov  rum tmavý 1 polievková lyžica

Vmiešame rozmrazené gaštanové pyré a rum.

4. 

Nakoniec do krému vmiešame vychladený puding.

5. Linecké košíčky

múka hladká 150 gramov  maslo 100 gramov  cukor práškový 50 gramov  vajce slepačie 1 kus

Z múky, masla, cukru a vajíčka vymiesime cesto.

6. 

Cesto uložíme na 30 minút do chladničky.

7. 

Cesto vyberieme a rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm na pomúčenej doske. Vykrajujeme kolieska a tie vtláčame do foriem na košíčky s priemerom asi 6,5 cm.

8. 

Pečieme 12-15 minút vo vyhriatej rúre pri teplote asi 180 stupňov. Upečené teplé košíčky vyklopíme z foriem a necháme vychladnúť.

9. 

Košíčky naplníme krémom.

10. 

čokoláda

Ozdobíme rozpustenou čokoládou. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies