Všetky recepty > Zákusky a koláče

Gaštanové košíčky

Krehké koláčiky s jemným gaštanovým krémom.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Gaštanová plnka

mlieko nízkotučné 0,5% 200 ml  cukor kryštálový 20 g  maizena - kukuričný škrob 25 g

Z mlieka, cukru a škrobu uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť.

Gaštanová plnka

2. 

maslo 150 g  cukor práškový 75 g

Maslo vymiešame s cukrom.

3. 

gaštanové pyré mrazené 250 g  rum 1 PL

Vmiešame rozmrazené gaštanové pyré a rum.

4. 

Nakoniec do krému vmiešame vychladený puding.

5. Linecké košíčky

múka hladká 150 g  maslo 100 g  cukor práškový 50 g  vajce slepačie 1 ks

Z múky, masla, cukru a vajíčka vymiesime cesto.

Linecké košíčky

6. 

Cesto uložíme na 30 minút do chladničky.

7. 

Cesto vyberieme a rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm na pomúčenej doske. Vykrajujeme kolieska a tie vtláčame do foriem na košíčky s priemerom asi 6,5 cm.

8. 

Pečieme 12-15 minút vo vyhriatej rúre pri teplote asi 180 stupňov. Upečené teplé košíčky vyklopíme z foriem a necháme vychladnúť.

9. 

Košíčky naplníme krémom.

10. 

čokoláda

Ozdobíme rozpustenou čokoládou. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť