Gaštanové bochníčky

Chrumkavé bochníčky plnené gaštanovým krémom a šľahačkou, povrchu ochutené horkou čokoládou ... čo dodať viac :)... no mňam.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Gaštanový krém

mlieko plnotučné 3,5% 150 ml  cukor kryštálový 15 g  puding vanilkový - prášok 20 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť.

Gaštanový krém

2. 

maslo 100 g  cukor práškový 50 g

Maslo vymiešame s cukrom.

3. 

gaštanové pyré mrazené 125 g

Vmiešame rozmrazené gaštanové pyré...

4. 

... a vychladený puding.

5. Bochníčkové korpusy

voda 190 ml  maslo 40 g  soľ

Vodu, maslo a štipku soli dáme do hrnca a ľahko zohrejeme, aby sa maslo rozpustilo.

Bochníčkové korpusy

6. 

múka polohrubá 120 g

Prisypeme múku a dobre rozmiešame.

7. 

Mierne pridáme teplotu a vzniknuté cesto 3 minúty dôkladne premiešavame. Necháme vychladnúť.

8. 

vajce slepačie 3 ks

Do vychladeného cesta postupne vmiešame vajíčka.

9. 

Cesto naplníme do cukrárenského vrecúška. Na papier na pečenie si nakreslíme 10 kruhov (priemer asi 8 cm).

10. 

Kruhy na papieri, nie celkom po okraj, vyplníme cestom.

11. 

Pečieme pri 200°C 15 minút, potom teplotu znížime na 180°C a 10 minút dopekáme. Rúru neotvárame.

12. 

Horúce bochníčky poprekrajujeme a vrátime ich späť do rúry, kde ich 10-15 minút na zbytkovom teple dosušíme.

13. 

Spodné polovice vychladených korpusov naplníme gaštanovým krémom...

14. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  stužovač šľahačky 8 g

... a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme vrchnou polovicou korpusov.

15. 

čokoláda 85%

Povrchu ľahko ozdobíme rozpustenou horkou čokoládou. Pred podávaním aspoň hodinu skladujeme v chladničke.

16. 

Že jedna porcia, no hahahaha :)

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť