Všetky recepty > Zákusky a koláče > Rolády

Gaštanová roláda

Nepečená roláda s varenou parížskou plnkou. Pre obsah alkoholu vhodná len pre dospelých.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Parížsky krém

vajce slepačie ks  cukor kryštálový 80 g  kakao - prášok 30 g

Nad parou vyšľaháme vajíčka, cukor a kakao. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Parížsky krém

2. 

maslo 200 g  cukor práškový 20 g

Maslo necháme zmäknúť a vymiešame ho s cukrom.

3. 

Maslo pridáme do krému a elektrickým šľahačom ho vyšľaháme.

4. Gaštanové cesto

orechy vlašské 100 g  maslo 100 g

Orechy pomelieme a zmiešame ich s maslom.

Gaštanové cesto

5. 

rum 100 ml

Vmiešame rum.

6. 

gaštanové pyré mrazené 750 g

Primiešame rozmrazené kocky gaštanového pyré.

7. Roláda

Plech vyložíme dvojmo alobalom. Na alobal rozotrieme gaštanové cesto.

Roláda

8. 

Na cesto natrieme parížsky krém.

9. 

Natretý alobal vytiahneme z plechu na pracovnú dosku. Pomocou neho roládu stočíme.

10. 

Stočenú roládu podsunieme doštičkou a uložíme na 24 hodín do chladničky.

11. 

Zo stuhnutej rolády odstránime alobal. Krájame porcie o hrúbke asi 0,5-1 cm. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť