RECEPTY

Gaštanová krtkova torta

Gaštanová krtkova torta

Vynikajúca torta s chrumkavým mandľovým korpusom, plná šľahačky s kúskami čokolády.

recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čokoláda,gaštanové pyré mrazené,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Torty  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový60gramov
cukrárenské zdobenie - čokoládové-
gaštanové pyré mrazené500gramov
jedlá želatina10gramov
kakao - prášok2polievkové lyžice
mandle100gramov
maslo-
múka polohrubá-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)400mililitrov
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
voda100mililitrov
čokoláda100gramov

 

Recept

1. Korpus

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor kryštálový 60 gramov  kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Žĺtky s cukrom vymiešame a vmiešame kakao.

2. 

mandle 100 gramov

Mandle nasekáme v elektrickom sekáčiku nadrobno, pridáme ich do cesta a premiešame.

3. 

vaječný bielok 3 kusy

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do cesta.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm.

5. 

Pečieme pri teplote 200°C asi 15 minút.

6. Šľahačková plnka

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov  jedlá želatina 10 gramov  voda 100 mililitrov

Šľahačku dotuha vyšľaháme. V hrnčeku rozpustíme vo vode želatinu a mierne ju zahrejeme. Lyžicu šľahačky vložíme do hrnčeka so želatínou, zamiešame a obsah hrnčeka vylejeme do šľahačky. Rovnomerne rozmiešame.

7. 

čokoláda 100 gramov

Čokoládu nasekáme nadrobno a vmiešame ju do šľahačky.

8. Tortu poskladáme

gaštanové pyré mrazené 500 gramov

Plastovú misku s priemerom 22 cm a výškou asi 9 cm vyložíme potravinárskou fóliou. Do misky rovnomerne roztlačíme rozmrazené gaštanové pyré tak, aby sme celú misku pokryli zvnútra.

9. 

Gaštanovú misku naplníme šľahačkovou plnkou.

10. 

Navrch položíme upečený korpus. Prečnievajúce pyré na okrajoch jemne dotlačíme po obvode korpusu. Tortu uložíme do chladničky na najmenej 4 hodiny, najlepšie na noc.

11. 

Na misku s tortou položíme tanier, obrátime a odstránime fóliu.

12. 

cukrárenské zdobenie - čokoládové

Ozdobíme čokoládovými cukrárenskými ozdobami. Jemne ich rukami vtlačíme do gaštanového pyré.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies