svetvomne.sk

Fučka

Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 800 g  voda  soľ ½ ČL

Zemiaky očistíme, pokrájame, zalejeme zarovno vodou, pridáme soľ a uvaríme do mäkka.

2. 

cibuľa 400 g  olej slnečnicový

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a na primeranom množstve oleja opražíme do zlatohneda.

3. 

Vo vode v ktorej sme ich varili ich dobre rozmačkáme.

4. 

maslo 1 PL

Vrátime ich späť na oheň, pridáme maslo a rozpustíme ho za stáleho miešanie v kaši.

5. 

múka hladká 4 PL

Prisypeme múku a kašu za stáleho miešania...

6. 

soľ

...kedy zemiaky "odfukujú" - tvoria sa na povrchu praskajúce bubliny, dobre prevaríme. Podľa chuti a potreby dosolíme.

7. 

Ako samostatný pokrm Fučku bohato posypeme opraženou cibuľkou a podávame s pohárom studeného zakysaného mlieka.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť