RECEPTY

Francúzsky jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč sa ideálne hodí k sychravému jesennému popoludniu pri káve.

recept,fotorecept,jablká,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový100gramov
cukor škoricový20gramov
jablká370gramov
kypriaci prášok do pečiva15gramov
maslo80gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka hladká150gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
soľ-
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. 

cukor práškový 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy

V mise do peny vyšľaháme cukor s vajíčkami.

2. 

soľ  múka hladká 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov

Pridáme štipku soli, postupne primiešame múku a prášok do pečiva.

3. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Nakoniec pridáme olej a mlieko. Všetko spolu poriadne premiešame.

4. 

Polovicu cesta vyleje na vymastený a múkou vysypaný kruchový plech s priemerom 25 cm.

5. 

jablká 370 gramov

Na cesto poukladáme na tenšie plátky nakrájané jablká.

6. 

Zalejeme druhou polovicou cesta.

7. 

Koláč pečieme 30 minút na 180 °C. Počas pečenia si pripravíme polevu.

8. 

maslo 80 gramov  cukor škoricový 20 gramov  vajce slepačie 1 kus

Polevu pripravíme roztopením masla, pridaním škoricového cukru a vajíčka. Vylejeme ju na  upečený koláč a pečieme ešte 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies