svetvomne.sk

Francúzsky jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč sa ideálne hodí k sychravému jesennému popoludniu pri káve.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor práškový 100 g  vajce slepačie 2 ks

V mise do peny vyšľaháme cukor s vajíčkami.

2. 

soľ  múka hladká 150 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g

Pridáme štipku soli, postupne primiešame múku a prášok do pečiva.

3. 

olej slnečnicový 3 PL  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Nakoniec pridáme olej a mlieko. Všetko spolu poriadne premiešame.

4. 

Polovicu cesta vyleje na vymastený a múkou vysypaný kruchový plech s priemerom 25 cm.

5. 

jablká 370 g

Na cesto poukladáme na tenšie plátky nakrájané jablká.

6. 

Zalejeme druhou polovicou cesta.

7. 

Koláč pečieme 30 minút na 180 °C. Počas pečenia si pripravíme polevu.

8. 

maslo 80 g  škoricový cukor 20 g  vajce slepačie 1 ks

Polevu pripravíme roztopením masla, pridaním škoricového cukru a vajíčka. Vylejeme ju na  upečený koláč a pečieme ešte 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť