Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Francúzsky jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč sa ideálne hodí k sychravému jesennému popoludniu pri káve.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor práškový 100 g  vajce slepačie 2 ks

V mise do peny vyšľaháme cukor s vajíčkami.

2. 

soľ  múka hladká 150 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g

Pridáme štipku soli, postupne primiešame múku a prášok do pečiva.

3. 

olej slnečnicový 3 PL  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Nakoniec pridáme olej a mlieko. Všetko spolu poriadne premiešame.

4. 

Polovicu cesta vyleje na vymastený a múkou vysypaný kruchový plech s priemerom 25 cm.

5. 

jablká 370 g

Na cesto poukladáme na tenšie plátky nakrájané jablká.

6. 

Zalejeme druhou polovicou cesta.

7. 

Koláč pečieme 30 minút na 180 °C. Počas pečenia si pripravíme polevu.

8. 

maslo 80 g  škoricový cukor 20 g  vajce slepačie 1 ks

Polevu pripravíme roztopením masla, pridaním škoricového cukru a vajíčka. Vylejeme ju na  upečený koláč a pečieme ešte 20 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť