svetvomne.sk

Francúzske zemiaky zo surových zemiakov

Takto pripravené zemiaky sú rovnako chutné ako pri obdobnej príprave zo zemiakov varených. Výhodou je, že šetria čas.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 1.5 kg  klobása 300 g  vajce slepačie 4 ks  cibuľa 300 g

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Na kolieska tiež pokrájame klobásu. Vajcia uvaríme na tvrdo, vychladíme, olúpeme a taktiež nakrájame na kolieska. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno.

2. 

masť bravčová  strúhanka

Hlboký pekáč vymastíme a vysypeme strúhankou, jednotlivé ingrediencie vrstvíme.Poukladáme zemiaky, posypeme ich cibuľou, rozložíme klobásku a na ňu vajíčka. Opäť idú zemiaky, cibuľa, klobása a vajíčka.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml  vajce slepačie 4 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  strúhanka

Nakoniec položíme poslednú vrstvu zo zemiakov. Takto pripravené zemiaky dáme 20 minút, zakryté, do rozohriatej rúry predpiecť. V mlieku rozmiešame smotanu, vajcia, soľ a korenie a po vyššie uvedených minútach zalejeme týmto nálevom zemiaky. Povrch jemne posypeme strúhankou.

4. 

Zakryté ďalej pečieme cca ďalších 40 minút. Zemiaky odokryjeme a necháme ich odkryté ešte 10 - 15 minút pri väčšom stupni teploty zapiecť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť