Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Francúzske zemiaky

Recept na prípravu francúzskych zemiakov. Sýty a chutný obed na všedný deň pre každého.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

klobása 2 ks

Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút, až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme.

2. 

zemiaky 1000 g  vajce slepačie 4 ks  paprika červená 2 ks

Na vyšší plech nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky. Pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku.

3. 

Všetko zľahka premiešame.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 ml  vajce slepačie 4 ks  olej slnečnicový 2 PL  soľ  korenie čierne mleté

Do misky dáme smotanu, surové vajcia, olej, soľ a korenie. Vyšľaháme a zalejeme zemiaky.

5. 

Zmes rovnomerne rozložíme do vyššieho plechu.

6. 

Zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom pre únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov.

7. 

Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút.

8. 

Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal).

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť