Francúzske zemiaky

Recept na prípravu francúzskych zemiakov. Sýty a chutný obed na všedný deň pre každého.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

klobása 2 ks

Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút, až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme.

2. 

zemiaky 1000 g  vajce slepačie 4 ks  paprika červená 2 ks

Na vyšší plech nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky. Pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku.

3. 

Všetko zľahka premiešame.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 ml  vajce slepačie 4 ks  olej slnečnicový 2 PL  soľ  korenie čierne mleté

Do misky dáme smotanu, surové vajcia, olej, soľ a korenie. Vyšľaháme a zalejeme zemiaky.

5. 

Zmes rovnomerne rozložíme do vyššieho plechu.

6. 

Zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom pre únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov.

7. 

Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút.

8. 

Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal).

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť