Všetky recepty > Polievky > Strukovinové polievky

Fazuľová polievka s údeným mäsom

Výdatná voňavá polievka vhodná aj ako hlavné jedlo. K polievke podávame čerstvé pečivo alebo chlebík.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 200 g  mrkva 150 g  petržlen 80 g  cibuľa 80 g  huby sušené 50 g

Zemiaky, mrkvu, petržlen a cibuľu ošúpeme a nakrájame. Sušené huby umyjeme.

2. 

údené rebrá 200 g  voda 2 l  fazuľa 100 g

Umyté údené rebierka varíme pol hodinu vo vode. Pridáme k nim fazuľu (fazuľu je dobré nechať deň pred varením namočenú vo vode) a varíme ďalšiu pol hodinu. Potom pridáme očistenú, na malé kocky pokrájanú zeleninu a huby. Varíme pokiaľ zelenina a fazuľa nezmäknú. Rebrá z polievky vyberieme, po vychladnutí z nich oberieme mäso a nakrájame.

3. 

masť bravčová 40 g  múka polohrubá 40 g  soľ  petržlenová vňať  majoránka

Pripravíme si cibuľovú zápražku: na masti speníme pripravenú cibuľu, pridáme múku, za stáleho miešania opražíme, prilejeme vodu a zápražku rozvaríme. Hotovou precedenou zápražkou zahustíme polievku. Nakoniec podľa chuti pridáme soľ, majoránku a čerstvú nasekanú vňať petržlenu. Primiešame mäso z rebier. Môžme servírovať.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť