svetvomne.sk

Fazuľová polievka s paradajkami a mäsom

Výborná strukovinová polievka. Veľmi chutí deťom pre ktoré ju varíme bez soli.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 80 g  masť bravčová 20 g  bravčové stehno 200 g  soľ 1 ČL  rasca mletá ½ ČL

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na masti (oleji). Mäso umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ho k cibuli, osolíme, pridáme rascu...

2. 

voda 2 l

...a po zatiahnutí zalejeme horúcou vodou. Varíme do zmäknutia mäsa (40 minút).

3. 

fazuľa biela sterilizovaná 500 g

K uvarenému mäsu pridáme scedenú sterilizovanú fazuľu. Použiť môžeme aj fazuľu suchú, túto však musíme najprv uvariť do mäkka.

4. 

smotana sladká na varenie 500 ml  múka hladká 60 g

Z múky a smotany pripravíme zátrepku a tú vlejeme do polievky, prevaríme.

5. 

paradajky sterilizované 200 g

Sterilizované paradajky nakrájame na drobno a spolu s pretlakom v ktorom boli sterilizované ich pridáme do polievky.

6. 

cukor kryštálový 2 ČL  petržlenová vňať 2 PL  soľ  citrónová šťava  ocot

Nakoniec polievku dochutíme cukrom a pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Polievku podľa potreby dosolíme. Jednotlivé porcie si môže každý konzument okysliť citrónovou šťavou alebo octom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť