Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

rožok biely ks  mlieko polotučné 1,5% 150 ml  mäso mleté 600 g  cibuľa 100 g  vajce slepačie ks  cesnak strúčiky  soľ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  strúhanka

Rožky nakrájame a bez ich koncov zalejeme mliekom, necháme rozmočiť. Pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Takto pripravenú zmes premiešame rukami. Ak sa nám zdá zmes riedka, pridáme trochu strúhanky.

2. 

strúhanka

Zo zmesi tvarujeme oválne fašírky, ktoré obalíme v strúhanke.

3. 

olej fritovací

Fašírky vyprážame v horúcom oleji pod pokrievkou 8 minút, obrátime a 8 minút ich vypražíme z druhej strany bez pokrievky.

4. 

Fašírky môžeme konzumovať s chlebom a horčicou, alebo ich podávame k prívarkom a omáčkam. Veľmi chutné sú so zemiakmi či zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť