svetvomne.sk

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

rožok biely 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 150 ml  mäso mleté 800 g  cibuľa 100 g  vajce slepačie 2 ks  cesnak 4 strúčiky  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  strúhanka

Rožky nakrájame a bez ich koncov zalejeme mliekom, necháme rozmočiť. Pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Takto pripravenú zmes premiešame rukami. Ak sa nám zdá zmes riedka, pridáme trochu strúhanky.

2. 

strúhanka

Zo zmesi tvarujeme guľaté fašírky, ktoré obalíme v strúhanke.

3. 

olej fritovací

Fašírky vyprážame v horúcom oleji pod pokrievkou 8 minút, obrátime a 8 minút ich vypražíme z druhej strany bez pokrievky.

4. 

Fašírky môžeme konzumovať s chlebom a horčicou, alebo ich podávame k prívarkom a omáčkam. Veľmi chutné sú so zemiakmi či zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť