RECEPTY

Fašírka s vajcom

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

recept,fotorecept,vajce slepačie,vajce slepačie,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Bravčové mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso800gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa70gramov
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
olej slnečnicový80mililitrov
rožok biely1kus
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka50gramov
strúhanka-
vajce slepačie6kusov

 

Recept

1. 

vajce slepačie 4 kusy  rožok biely 1 kus  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov

Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme a olúpeme. Rožok nadrobno pokrájame a zalejeme mliekom.

2. 

cibuľa 70 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme k rožku. Dobre premiešame.

3. 

bravčové mleté mäso 800 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ 1.5 čajovej lyžičky  cesnak 4 strúčiky

Pridáme mäso, surové vajcia, soľ a očistený prelisovaný cesnak. Opäť dobre, najlepšie rukou, premiešame.

4. 

strúhanka 50 gramov

Podľa potreby primiešame trochu strúhanky.

5. 

strúhanka

Na dosku nasypeme strúhanku. Rozložíme na ňu mäsovú zmes. Cez stred poukladáme vajíčka natvrdo.

6. 

Vajcia zabalíme.

7. 

olej slnečnicový 80 mililitrov

Fašírku preložíme do pekáča a polejeme olejom.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180-190°C zakryté 40 minút, potom odokryjeme a necháme 20 minút zapiecť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies