Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 4 ks  rožok biely 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 50 ml

Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme a olúpeme. Rožok nadrobno pokrájame a zalejeme mliekom.

2. 

cibuľa 70 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme k rožku. Dobre premiešame.

3. 

bravčové mleté mäso 800 g  vajce slepačie 2 ks  soľ 1.5 ČL  cesnak 4 strúčiky

Pridáme mäso, surové vajcia, soľ a očistený prelisovaný cesnak. Opäť dobre, najlepšie rukou, premiešame.

4. 

strúhanka 50 g

Podľa potreby primiešame trochu strúhanky.

5. 

strúhanka

Na dosku nasypeme strúhanku. Rozložíme na ňu mäsovú zmes. Cez stred poukladáme vajíčka natvrdo.

6. 

Vajcia zabalíme.

7. 

olej slnečnicový 80 ml

Fašírku preložíme do pekáča a polejeme olejom.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180-190°C zakryté 40 minút, potom odokryjeme a necháme 20 minút zapiecť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť