svetvomne.sk

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 4 ks  rožok biely 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 50 ml

Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme a olúpeme. Rožok nadrobno pokrájame a zalejeme mliekom.

2. 

cibuľa 70 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme k rožku. Dobre premiešame.

3. 

bravčové mleté mäso 800 g  vajce slepačie 2 ks  soľ 1.5 ČL  cesnak 4 strúčiky

Pridáme mäso, surové vajcia, soľ a očistený prelisovaný cesnak. Opäť dobre, najlepšie rukou, premiešame.

4. 

strúhanka 50 g

Podľa potreby primiešame trochu strúhanky.

5. 

strúhanka

Na dosku nasypeme strúhanku. Rozložíme na ňu mäsovú zmes. Cez stred poukladáme vajíčka natvrdo.

6. 

Vajcia zabalíme.

7. 

olej slnečnicový 80 ml

Fašírku preložíme do pekáča a polejeme olejom.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180-190°C zakryté 40 minút, potom odokryjeme a necháme 20 minút zapiecť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť