RECEPTY

Dusené jahňacie pliecko

Dusené jahňacie pliecko

Recept na pomaly dusené jahňacie maso v rúre, navoňané rozmarínom a špikované cesnakom s balzamikovou redukciou.

recept,fotorecept,jahňacie pliecko,Jahňacie mäso,Slovenská kuchyňa,Veľkonočné,Bezlepkové,Bezlaktózové

Jahňacie mäso

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

4 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak4strúčiky
cibuľa1kus
jahňacie pliecko1kilogram
ocot balzamikový3polievkové lyžice
soľ½čajovej lyžičky
voda100mililitrov
víno červené suché100mililitrov

 

Recept

1. 

jahňacie pliecko 1 kilogram  cesnak 4 strúčiky

Jahňacie pliecko umyjeme a s ostrým nožom spravíme malé zárezy, do ktorých povkladáme polovice cesnakových strúčikov.

2. 

cibuľa 1 kus  voda 100 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky

Mäso vložíme s jednou ošúpanou cibuľou do pekáča, podlejeme voduou, osolíme a pridáme dve vetvičky rozmarínu.

3. 

Pečieme prikryté 60 min. pri teplote 180°C.

4. 

ocot balzamikový 3 polievkové lyžice  víno červené suché 100 mililitrov

Pridáme balzamikový ocot, červené víno a pokračujeme v dusení, počas ktorého budeme pekáč otvárať a polievať mäso výpekom.

5. 

Pečieme prikryté 180 min. pri teplote 130°C.

6. 

Výpek prelejeme do menšieho hrnca a zredukujeme ho varom asi 10-15 minút.

7. 

Upečené servírujeme so zemiakovým alebo zelerovým pyré poliate redukciou z výpeku.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies