Všetky recepty > Prílohy a pečivo

Dusená ryža

Dusená guľatozrnná ryža pri varení uvoľňuje zo zŕn škrob a po uvarení je ľahko lepkavá. Tvorí základ ryžových náplní, ryžových nákypov, je vhodná do rizota a iných pokrmov, no v neposlednom rade je dobrá ako bežná príloha.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

ryža guľatozrnná 400 g  olej slnečnicový PL  soľ ČL

Ryžu nasypeme na sitko a pod tečúcou vodou dobre prepláchneme. Necháme odkvapkať. Do kastrólika, najlepšie so sendvičovým - dvojitým dnom, nalejeme olej, zohrejeme ho a ryžu na ňom opekáme do sklovita. Pridáme soľ...

2. 

voda 600 ml

...a ryžu zalejeme horúcou vodou asi 1,5 cm nad jej okraj. Premiešame, zakryjeme pokrievkou ktorá má na sebe dierku na únik pary. Dusíme 8 minút, potom ryžu odokryjeme, premiešame, znovu zakryjeme, počkáme minútu a vypneme oheň.

3. 

V pare a na zbytkovom teple ktoré sa naakumulovalo v sendvičovom dne kastróla sa ryža dovarí domäkka.

4. 

Pred podávaním opäť zľahka premiešame.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť