Dusená kyslá kapusta

Chutná príloha k pečenej hydine podávanej s knedľou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 100 g  olej slnečnicový 30 ml  cukor kryštálový 40 g

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Pridáme cukor a necháme ho jemne skaramelizovať.

2. 

kapusta kvasená 800 g  rasca drvená ½ ČL  voda 50 ml

Kvasenú kapustu vyžmýkame a pridáme ju k cibuli s cukrom. Prisypeme rascu a premiešame. Dusíme ju v zakrytom hrnci za občasného miešania 20-30 minút. Ak by sa prichytávala (pripaľovala), podlejeme ju trochou vody.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť