RECEPTY

Dusená kyslá kapusta

Dusená kyslá kapusta

Chutná príloha k pečenej hydine podávanej s knedľou.

recept,fotorecept,kapusta kvasená,Zeleninové prílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové prílohy

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa100gramov
cukor kryštálový40gramov
kapusta kvasená800gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
olej slnečnicový30mililitrov
voda50mililitrov

 

Recept

1. 

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov  cukor kryštálový 40 gramov

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Pridáme cukor a necháme ho jemne skaramelizovať.

2. 

kapusta kvasená 800 gramov  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  voda 50 mililitrov

Kvasenú kapustu vyžmýkame a pridáme ju k cibuli s cukrom. Prisypeme rascu a premiešame. Dusíme ju v zakrytom hrnci za občasného miešania 20-30 minút. Ak by sa prichytávala (pripaľovala), podlejeme ju trochou vody.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies