Dusená biela kapusta

Dusenú hlávkovú kapustu podávame k pečenej kačiči alebo k pečeným bravčovým mäsám. Ak pri jej príprave použitý cukor necháme skaramelizovať bude mať hotový pokrm podľa stupňa karamelizácie vždy inú výslednú farbu.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Krájanie kapusty

kapusta biela 1600 g

Z povrchu hlávkovej kapusty odstránime poškodené listy a celú hlávku opláchneme pod tečúcou vodou. Kapustu osušíme a prekrojíme na štvrtiny. Krájame tenké prúžky, tvrdý stred - hĺub kapusty nekrájame. Pri krájaní otáčame kapustu tak aby sme hlúb v podstate okrájali.

Krájanie kapusty

2. Príprava cibuľovo - karamelového základu

cibuľa 300 g  olej slnečnicový 20 ml  cukor kryštálový 2 PL

Cibuľu očistíme a nakrájame. V hlbokom hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a podusíme chvíľu pod pokrievkou. Cibuľa nesmie prihorieť. Pridáme cukor a za stáleho miešanie ho skaramelizujeme do požadovanej farby.

Príprava cibuľovo - karamelového základu

3. 

soľ 2 ČL  rasca drvená 1 ČL  voda 100 ml

Do hrnca pridáme pokrájanú kapustu, soľ a rascu. Dobre premiešame. Ak je kapusta suchšia a tuhšia (zimná) môžeme ju podľa potreby podliať vodou. Dusíme pod pokrievkou 20 - 30 minút za občasného premiešania.

4. 

ocot 4 PL

Do hotovej kapusty pridáme ocot a premiešame. Prípadne ju podľa chuti ešte dosolíme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť