Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Dunajské rezy

Obľúbený recept na višňové dunajské rezy s krémom a čokoládovou polevou.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

maslo 200 g  cukor práškový 200 g

Maslo vymiešame s cukrom.

Príprava cesta

2. 

vajce slepačie ks  rum PL

Postupne primiešame vajcia, ručným mixérom rozšľaháme. Pridáme rum.

3. 

múka polohrubá 300 g  kypriaci prášok do pečiva ČL

Do maslovej zmesi prisypeme múku s práškom do pečiva.

4. 

maslo

Miešaním vznikne cesto, z ktorého polovicu natrieme na plech vymastený maslom.

5. 

kakao - prášok 50 g  rum PL

Do zvyšnej polovice vmiešame kakao a opäť prilejeme rum. Cesto natrieme na prvú vrstvu.

6. 

višňa 500 g

Do cesta vtláčame rozpolené višne bez kôstok. Pečieme 30 minút na 180° C.

7. Príprava krému

puding vanilkový - prášok 40 g  mlieko polotučné 1,5% 500 ml  cukor kryštálový 30 g  maslo 100 g

Z prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, primiešame maslo a pomaly natrieme na vychladené cesto s višňami.

Príprava krému

8. Poleva

poleva cukrárska čokoládová 100 g

Koláč odložíme na 30 minút do chladničky, nakoniec ho polejeme čokoládovou polevou.

Poleva

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť