Dunajské rezy

Obľúbený recept na višňové dunajské rezy s krémom a čokoládovou polevou.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

maslo 200 g  cukor práškový 200 g

Maslo vymiešame s cukrom.

Príprava cesta

2. 

vajce slepačie 4 ks  rum 1 PL

Postupne primiešame vajcia, ručným mixérom rozšľaháme. Pridáme rum.

3. 

múka polohrubá 300 g  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL

Do maslovej zmesi prisypeme múku s práškom do pečiva.

4. 

maslo

Miešaním vznikne cesto, z ktorého polovicu natrieme na plech vymastený maslom.

5. 

kakao - prášok 50 g  rum 1 PL

Do zvyšnej polovice vmiešame kakao a opäť prilejeme rum. Cesto natrieme na prvú vrstvu.

6. 

višňe 500 g

Do cesta vtláčame rozpolené višne bez kôstok. Pečieme 30 minút na 180° C.

7. Príprava krému

puding vanilkový - prášok 40 g  mlieko polotučné 1,5% 500 ml  cukor kryštálový 30 g  maslo 100 g

Z prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, primiešame maslo a pomaly natrieme na vychladené cesto s višňami.

Príprava krému

8. Poleva

poleva cukrárska čokoládová 100 g

Koláč odložíme na 30 minút do chladničky, nakoniec ho polejeme čokoládovou polevou.

Poleva

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť