RECEPTY

Držková polievka

Držková polievka

Vynikajúca domáca držková polievka.

recept,fotorecept,hovädzie držky,hovädzie držky,Mäsové polievky,Bezlaktózové

Mäsové polievky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak6strúčikov
cibuľa80gramov
hovädzie držky1400gramov
korenie majorán sušený-
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva150gramov
múka hladká3polievkové lyžice
olej slnečnicový2polievkové lyžice
paprika červená mletá4čajové lyžičky
petržlen100gramov
soľ0
soľ1čajová lyžička
voda3.5litra
voda500mililitrov
zeler50gramov

 

Recept

1. Kuchynská úprava surových, nepredvarených držiek

hovädzie držky 700 gramov  voda 2 litre  soľ 1 čajová lyžička

Držky opláchneme pod tečúcou vodou a celý veľký kus držiek preperieme v rukách. Vložíme ich do hrnca so studenou vodou, pol hodinu varíme. Po polhodine vodu zlejeme a držky zalejeme opäť studenou vodou, osolíme a varíme cca 120 minút. Držky vyberieme a po ochladnutí pokrájame na slížiky.

2. Príprava polievky.

hovädzie držky 700 gramov  voda 1.5 litra  soľ  mrkva 150 gramov  petržlen 100 gramov  zeler 50 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Pokiaľ si držky predvárame doma môžeme na polievku použiť vývar z druhého varenia držiek, vývar nesolíme. Pokiaľ sme predvarené držky zakúpili ako polotovar zalejeme ich vodou a osolíme. Pridáme očistenú, na malé kocky nakrájanú, alebo nahrubo nastrúhanú, koreňovú zeleninu a korenie. Držky a zeleninu varíme spolu 30 minút.

3. Príprava zápražky

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  cibuľa 80 gramov  múka hladká 3 polievkové lyžice  paprika červená mletá 4 čajové lyžičky  voda 500 mililitrov

V hrnci na oleji, alebo bravčovej masti, speníme nakrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku, opražíme, prisypeme papriku, premiešame a zalejeme ihneď vodou (vývarom z držiek), aby nám paprika nezhorkla.

4. 

Uvaríme zápražku, miešame, kým sa nám múka rozvarí. Zápražku precedíme cez sitko do polievky.

5. 

cesnak 6 strúčikov  korenie majorán sušený  soľ

Pridáme pretlačený cesnak, majorán - podľa chuti a necháme prejsť varom. Dosolíme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies