RECEPTY

Drožďová nátierka

Drožďová nátierka

Vynikajúca raňajková pomazánka z ktorej sa oplatí natrieť si skutočne nahrubo :)

recept,fotorecept,droždie čerstvé,vajce slepačie,Nátierky

Nátierky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Nátierky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa350gramov
droždie čerstvé100gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
olej olivový2polievkové lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ zeleninová1čajová lyžička
strúhanka2polievkové lyžice
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  cibuľa 350 gramov

Dve väčšie cibule si nakrájame nadrobno a osmažíme na olivovom oleji do červena.

2. 

droždie čerstvé 100 gramov

Pridáme rozmrvené kocky droždia a necháme minútku prebublať a rozpustiť.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Podlejeme mliekom, premiešame a necháme prehriať.

4. 

strúhanka 2 polievkové lyžice

Riedku zmes na panvici zasypeme dvomi lyžicami strúhanky, premiešame, čim vznikne stredne hustá hmota.

5. 

vajce slepačie 2 kusy  soľ zeleninová 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Na koniec vmiešame rozšľahané vajcia s vegetou a mletou sladkou paprikou. Krátko povaríme, kým nestratí zmes tekutosť, ale nie moc dlho aby zostala roztierateľná a nie tuhá a suchá.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies