Domáci vanilkový cukor

Takto si cukor pripravovali naše praprababičky... Jednoduchá výroba domáceho vanilkového cukru. Cukor obsahuje pravú vanilku, teda pravý prírodný vanilín a nie len syntetickú vanilínovú príchuť.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor trstinový 200 g

Cukor pomelieme v mlynčeku na kávu (nie úplne na prach) a nasypeme ho do uzatvárateľného skleneného pohára.
V uvedenom recepte je použitý trstinový cukor, ale môže sa použiť aj biely kryštálový cukor. S použitím trstinového má cukor okrem vanilkovej príchute aj jemne medovú.

2. 

vanilkový struk 2 ks

Vanilkové struky pozdĺžne prekrojíme a nožom z vnútornej strany zoškrabneme semienka. Semienka pridáme k cukru a dobre rozmiešame.

3. 

Nakoniec do pohára s cukrom vložíme aj prázdne polovice vanilkových strukov.

4. 

Pohár uzavrieme a necháme 2 týždne odpočívať. Počas týchto dvoch týždňov čas od času pohár potrasieme. Po uplynutí uvedenej doby odstránime prázdne struky a vanilku môžeme používať do pečenia v potrebnom množstve, približne 1,5 - 2 čajové lyžičky na koláč či zákusok.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť