Všetky recepty > Zákusky a koláče

Domáci vanilkový cukor

Takto si cukor pripravovali naše praprababičky... Jednoduchá výroba domáceho vanilkového cukru. Cukor obsahuje pravú vanilku, teda pravý prírodný vanilín a nie len syntetickú vanilínovú príchuť.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cukor trstinový 200 g

Cukor pomelieme v mlynčeku na kávu (nie úplne na prach) a nasypeme ho do uzatvárateľného skleneného pohára.
V uvedenom recepte je použitý trstinový cukor, ale môže sa použiť aj biely kryštálový cukor. S použitím trstinového má cukor okrem vanilkovej príchute aj jemne medovú.

2. 

vanilkový struk 2 ks

Vanilkové struky pozdĺžne prekrojíme a nožom z vnútornej strany zoškrabneme semienka. Semienka pridáme k cukru a dobre rozmiešame.

3. 

Nakoniec do pohára s cukrom vložíme aj prázdne polovice vanilkových strukov.

4. 

Pohár uzavrieme a necháme 2 týždne odpočívať. Počas týchto dvoch týždňov čas od času pohár potrasieme. Po uplynutí uvedenej doby odstránime prázdne struky a vanilku môžeme používať do pečenia v potrebnom množstve, približne 1,5 - 2 čajové lyžičky na koláč či zákusok.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť