RECEPTY

Domáci francúzsky cibuľový koláč

Domáci francúzsky cibuľový koláč

Lahodný francúzsky cibuľový koláč.

recept,fotorecept,cibuľa,slanina údená,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Slané koláče,Francúzska kuchyňa

Slané koláče

Francúzska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa700gramov
droždie čerstvé21gramov
korenie rasca drvená-
maslo80gramov
mlieko polotučné 1,5%180mililitrov
múka hladká400gramov
olej olivový1polievková lyžica
slanina údená150gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)150mililitrov
soľ0
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 400 gramov  vajce slepačie 1 kus  maslo 80 gramov  mlieko polotučné 1,5% 180 mililitrov  droždie čerstvé 21 gramov  soľ

Pol kocky droždia necháme vykvasiť vo vlažnom mlieku, prilejeme ho do múky s vajcom a maslom. Cesto osolíme a vymiesime. Prikryté necháme hodinu kysnúť.

2. 

Cesto vyhnetieme na pomúčenej doske, vyvaľkáme a vložíme do vymastenej formy. Okraje cesta vytiahneme po stranách formy.

3. Cibuľovo- slaninová zmes

cibuľa 700 gramov  slanina údená 150 gramov  olej olivový 1 polievková lyžica

Cibuľu pokrájame na tenké pol kolieska. Chvíľu restujeme na panvici s olejom. Do cibule pridáme na kúsky pokrájanú slaninu. Spolu restujeme, až kým nie je cibuľa sklovitá. Zmes necháme vychladnúť.

4. Pečieme

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  soľ  korenie rasca drvená

Vymiešame smotanu s vajcami, osolíme a okoreníme štipkou rasce. Do smotany pridáme vychladenú zmes z panvice. Masu rovnomerne rozotrieme na cesto, vložíme do rúry. Pečieme na 200°C približne 35 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies