Domáci francúzsky cibuľový koláč

Lahodný francúzsky cibuľový koláč.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 400 g  vajce slepačie 1 ks  maslo 80 g  mlieko polotučné 1,5% 180 ml  droždie čerstvé 21 g  soľ

Pol kocky droždia necháme vykvasiť vo vlažnom mlieku, prilejeme ho do múky s vajcom a maslom. Cesto osolíme a vymiesime. Prikryté necháme hodinu kysnúť.

Príprava cesta

2. 

Cesto vyhnetieme na pomúčenej doske, vyvaľkáme a vložíme do vymastenej formy. Okraje cesta vytiahneme po stranách formy.

3. Cibuľovo- slaninová zmes

cibuľa 700 g  slanina údená 150 g  olej olivový 1 PL

Cibuľu pokrájame na tenké pol kolieska. Chvíľu restujeme na panvici s olejom. Do cibule pridáme na kúsky pokrájanú slaninu. Spolu restujeme, až kým nie je cibuľa sklovitá. Zmes necháme vychladnúť.

Cibuľovo- slaninová zmes

4. Pečieme

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 ml  vajce slepačie 2 ks  soľ  rasca drvená

Vymiešame smotanu s vajcami, osolíme a okoreníme štipkou rasce. Do smotany pridáme vychladenú zmes z panvice. Masu rovnomerne rozotrieme na cesto, vložíme do rúry. Pečieme na 200°C približne 35 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť