Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Domáci francúzsky cibuľový koláč

Lahodný francúzsky cibuľový koláč.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 400 g  vajce slepačie 1 ks  maslo 80 g  mlieko polotučné 1,5% 180 ml  droždie čerstvé 21 g  soľ

Pol kocky droždia necháme vykvasiť vo vlažnom mlieku, prilejeme ho do múky s vajcom a maslom. Cesto osolíme a vymiesime. Prikryté necháme hodinu kysnúť.

Príprava cesta

2. 

Cesto vyhnetieme na pomúčenej doske, vyvaľkáme a vložíme do vymastenej formy. Okraje cesta vytiahneme po stranách formy.

3. Cibuľovo- slaninová zmes

cibuľa 700 g  slanina údená 150 g  olej olivový 1 PL

Cibuľu pokrájame na tenké pol kolieska. Chvíľu restujeme na panvici s olejom. Do cibule pridáme na kúsky pokrájanú slaninu. Spolu restujeme, až kým nie je cibuľa sklovitá. Zmes necháme vychladnúť.

Cibuľovo- slaninová zmes

4. Pečieme

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 ml  vajce slepačie 2 ks  soľ  rasca drvená

Vymiešame smotanu s vajcami, osolíme a okoreníme štipkou rasce. Do smotany pridáme vychladenú zmes z panvice. Masu rovnomerne rozotrieme na cesto, vložíme do rúry. Pečieme na 200°C približne 35 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť