RECEPTY

Domáce zemiakové lokše

Domáce zemiakové lokše

Recept na prípravu chutných zemiakových lokší. Podávame ako prílohu k pečenej kačke či husi, alebo ich plníme slanými (kačacia pečeň) alebo sladkými (makovou, orechovou...) plnkami. Príprava je jednoduchá ale zamúčia celú kuchyňu :) Stoja však za to :)

recept,fotorecept,zemiaky,Zemiakové prílohy,,Slovenská kuchyňa

Zemiakové prílohy

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy recept-
Pečená kačica na mede s hroznovou omáčkou recept-
Pečená kačka na pomarančoch recept-
maslo-
masť bravčová-
masť kačacia-
múka hladká300gramov
soľ-
zemiaky1kilogram

 

Recept

1. 

zemiaky 1 kilogram

Zemiaky uvaríme vo vode do  takmer mäkka. Nesmú byť tvrdé a nesmú sa ani rozpadať. Necháme ich dobre vychladnúť. Preto je lepšie variť ich deň pred prípravou lokší.

2. 

Studené zemiaky ošúpeme a postrúhame na jemno do hlbokej misy.

3. 

múka hladká 300 gramov  soľ

Prisypeme múku, trošku soli a miesime.

4. 

Cesto preložíme na dosku posypanú múkou a miesime a miesime ďalej. Keď sa nám zdá že je cesto hotové, jemné a kompaktné, vytvoríme z neho valček dlhý asi 45 cm. Valček rozkrájame na 2,5 cm dlhé kúsky.

5. 

Z každého kúska postupne rozvaľkáme, na pomúčenej doske, okrúhlu lokšu o priemere 22 cm.

6. 

Pečieme na horúcej kovovej platni a keďže ju doma nemáme tak najlepšia je horúca keramická panvica. Pečieme samozrejme na sucho. Lokšu ľahko oprášime a položíme na panvicu. Krátko pečieme...

7. 

...a obrátime. Upečieme z druhej strany. Počas pečenia, ak sme dobre spracovali cesto, sa bude lokša nafukovať, preto ju jemne pritláčame obracačkou na dno panvice. Lokšu vyložíme z panvice, papierovou utierkou zotrieme prepečené zbytky múky a pokračujeme v pečení ďalšou lokšou.

8. 

masť kačacia  maslo  masť bravčová

Upečenú lokšu potrieme z jednej strany, najlepšie rozpustenou kačacou masťou, ale môžeme aj rozpusteným maslom zmiešaným s trochou bravčovej masti.

9. 

Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy recept  Pečená kačica na mede s hroznovou omáčkou recept  Pečená kačka na pomarančoch recept

Lokše kladieme na seba. Pri kladení na seba sa vždy druhá strana premastí od spodnej. Udržujeme v teple. Ak si lokše pripravíme vopred skladujeme ich zabalené vo fólii v chladničke. Pred podávaním ich odbalíme z fólie a zohrejeme zakryté v rúre, v ktorej sa nám práve dopeká kačica.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies