Domáce sladké fornetti

Koláčiky z lístkového cesta plnené sladkými plnkami.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto rozvaľkáme na primeranú hrúbku (nesmie byť hrubé, ani tak tenké aby sa trhalo) na pomúčenej doske. Formičkou vykrajujeme kolieska s priemerom cca 10 cm. Rozvaľkané cesto môžeme tiež pokrájať radielkom, prípadne nožíkom na pravidelné štvorce 10 krát 10 cm veľké.

Príprava cesta

2. Plnka

pudingový prášok rôzne príchute  mlieko polotučné 1,5%  cukor kryštálový  lekvár podľa vlastného výberu

Podľa chuti si vyberieme príchuť pudingového prášku (čokoládový, vanilkový, karamelový...). Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Hustý puding uvaríme pridaním pudingového prášku do polovičného množstva mlieka uvádzaného na obale pudingového prášku.Ako ďalšiu plnku použijeme hustý lekvár.

Plnka

3. 

Na vykrojené kolieska, štvorce položíme primerané množstvo pudingovej plnky alebo lekváru. Cesto preložíme, riadnym postláčaním okrajov plnku v ňom uzavrieme.

4. 

vajce slepačie

Na plech dáme papier na pečenie, poukladáme na neho fornetti, potrieme ich rozšľahaným vajcom.

5. 

cukor práškový

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na vyššom stupni cca 10 - 15 minút. Po vybratí z rúry ich ešte teplé posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť