Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Knedle

Domáca žemľová knedľa z parného hrnca

Ako si pripraviť jednoduchú 600 gramovú knedľu v parnom hrnci

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

rožok biely 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  múka hladká 400 g  soľ ½ ČL  cukor kryštálový 1 ČL  droždie čerstvé 10 g

Do nádoby na miesenie nalejeme vlažné mlieko, pridáme cukor, soľ, vsypeme múku, na kocky nakrájaný rožok a droždie. Všetko spolu riadne vymiesime. ( Pokiaľ použijeme živé droždie, je vhodné z  vlažného mlieka, cukru a 1 ČL hladkej múky spraviť kvások, ktorý vlejeme do múky a nakrájaného rožka)

2. 

Na tento účel môžeme použiť aj pekárničku na chlieb a nastaviť jej program " cesto ", alebo podobný udávaný výrobcom.Cesto necháme v nádobe kysnúť cca 1 hodinu, pri použití pekárničky kysne podľa programu.

3. 

Po vykysnutí cesto vyberieme, sformujeme knedľu, ktorú vložíme do prvej nádoby parného hrnca, ktorej dno a boky sme predtým dobre vymastili olejom. Nastavíme čas parenia na 30 minút a paríme.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť