RECEPTY

Domáca žemľová knedľa z parného hrnca

Domáca žemľová knedľa z parného hrnca

Ako si pripraviť jednoduchú 600 gramovú knedľu v parnom hrnci

recept,fotorecept,múka hladká,droždie čerstvé,Knedle,Parný hrniec

Knedle

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Knedle  Parný hrniec  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie čerstvé10gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká400gramov
rožok biely1kus
soľ½čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

rožok biely 1 kus  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  múka hladká 400 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 10 gramov

Do nádoby na miesenie nalejeme vlažné mlieko, pridáme cukor, soľ, vsypeme múku, na kocky nakrájaný rožok a droždie. Všetko spolu riadne vymiesime. ( Pokiaľ použijeme živé droždie, je vhodné z  vlažného mlieka, cukru a 1 ČL hladkej múky spraviť kvások, ktorý vlejeme do múky a nakrájaného rožka)

2. 

Na tento účel môžeme použiť aj pekárničku na chlieb a nastaviť jej program " cesto ", alebo podobný udávaný výrobcom.Cesto necháme v nádobe kysnúť cca 1 hodinu, pri použití pekárničky kysne podľa programu.

3. 

Po vykysnutí cesto vyberieme, sformujeme knedľu, ktorú vložíme do prvej nádoby parného hrnca, ktorej dno a boky sme predtým dobre vymastili olejom. Nastavíme čas parenia na 30 minút a paríme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies