Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Dolky s čučoriedkovou omáčkou

Jemné a nadýchané, vďaka primiešanému snehu z bielkov. Dolky sú preliate sladkou čučoriedkovou omáčkou.

 

Počet porcií: 7

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 2 ks  múka hladká 160 g  mlieko polotučné 1,5% ¼ l  cukor vanilkový 1 bal  kypriaci prášok do pečiva ½ bal

V miske vyšľaháme dva žĺtky s vanilkovým cukrom. Potom pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do pripraveného cesta.

Príprava cesta

2. Pečenie

olej slnečnicový

Rozohriatu panvicu vymastíme rozpusteným maslom alebo olejom. Postupne pečieme dolky do zlatista.

Pečenie

3. Príprava omáčky

čučoriedkový kompót 280 g  lekvár z lesného ovocia 160 g  maslo 30 g  cukor vanilkový 2 bal  škorica mletá  Krémový prášok - vanilkový ½ bal

Do hrnčeka vlejeme čučoriedkový kompót aj so šťavou, pridáme maslo, vanilkový cukor, škoricu, lekvár a privedieme k varu. Aby nám omáčka zhustla, postupne pridávame Zlatý klas, dobre rozmiešame. Keď omáčka zhustne, odstavíme.

Príprava omáčky

4. 

cukor práškový

Dolky poprášime cukrom, prelejeme omáčkou z čučoriedok a podávame. Dobrú chuť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť