svetvomne.sk

Diétna roláda

Ľahká diétna roláda bez pridania cukru. Vhodná pre všetkých čo sa snažia schudnúť a nechcú si nechať ujsť zákusok po nedeľnom obede.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

vaječný žĺtok 4 ks

Z vajec si oddelíme žltka a vložíme do misky. Bielka si odložíme.

Príprava cesta

2. 

Stévia - prášok 1 ČL  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 125 g

Pridáme Stéviu (alebo iné sladidlo bez obsahu sacharózy) a vyšľaháme so žĺtkami. Následne primiešame polku tvarohu,

3. 

vaječný žĺtok 4 ks  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Z bielkov si vyšľaháme hustý sneh a jemne primiešame spolu s práškom do pečiva.

4. 

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a roztiahneme rovnomerne po celej ploche. Pečieme 13min. na 180 °C. Po upečení zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

5. Príprava plnky

pudingový prášok rôzne príchute 1 PL  mlieko nízkotučné 0,5% ¼ l  Stévia - prášok 1 ČL  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 125 g

Pudingový prášok a Stéviu vmiešame do mlieka metličkou, aby sa dobre rozpustili. Za stáleho miešania privedieme k varu. Miešame naďalej a keď približne po dvoch minútach zhustne, odstavíme a necháme trochu vyhladnúť. Primiešame druhú polovinu tvarohu.

Príprava plnky

6. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

7. 

Cesto potrieme do dvoch tretím z kraja krémom. Môžeme posypať ovocím po celej dĺžke. Vhodné sú maliny, ríbezle, lesné jahody a pod.

8. 

Zrolujeme a necháme v chladničke niekoľko hodín, prípadne na noc do druhého dňa.

9. 

Krájame po šírke na približne dvojcentimetrové rolky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť