Všetky recepty > Polievky > Zeleninové polievky

Demikát so zemiakmi

Výborná bryndzová polievka pre celú rodinu.

 

Počet porcií: 8

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Varenie zemiakovo - cibuľového základu

zemiaky 500 g  cibuľa 250 g  voda 2 l  soľ 2 ČL  rasca drvená ½ g  paprika červená mletá 1 ČL

Zemiaky a cibuľu očistíme. Zemiaky nakrájame na menšie kocky, cibuľu na jemno, vložíme do hrnca a prilejeme vodu. Pridáme soľ, rascu, papriku a varíme do zmäknutia zemiakov.

Varenie zemiakovo - cibuľového základu

2. Príprava opekaného pečiva - chlebových krutónov

chlebové krutóny

Chlieb alebo pečivo nakrájame na malé kocky a nasucho, prípadne na troche masla opečieme na panvici.

Príprava opekaného pečiva - chlebových krutónov

3. 

Pri opekaní pečiva sa nám tvoria odrobinky, ktoré sa rýchlo na panvici prepaľujú. Preto je dobré ich niekoľkokrát počas opekania vysypať na sitko s väčšími otvormi a preosiať, aby sa zuhoľnatené odrobinky odstránili a pečivo znovu vrátiť na panvicu a dopiecť.

4. Hlavná zložka demikátu

bryndza 125 g  smotana sladká na varenie 100 ml

Bryndzu rozmiešame so smotanou, pridáme 1 - 2 naberačky vývaru zo základu polievky a znovu premiešame. Vzniknutú tekutú bryndzu vlejeme do do hrnca k zemiakovo - cibuľovému základu. Necháme zovrieť a hneď odstavíme.

Hlavná zložka demikátu

5. Servírujeme

Podávame s opečenými kúskami chleba alebo pečiva. Podľa chuti môžeme pridať aj nasekanú petržlenovú vňať.

Servírujeme

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť