Demikát so zemiakmi

Výborná bryndzová polievka pre celú rodinu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Varenie zemiakovo - cibuľového základu

zemiaky 300 g  cibuľa 100 g  voda 1 l  soľ 1 ČL  rasca drvená ½ Č  paprika červená mletá 1 ČL

Zemiaky a cibuľu očistíme. Zemiaky nakrájame na menšie kocky, cibuľu na jemno, vložíme do hrnca a prilejeme vodu. Pridáme soľ, rascu, papriku a varíme do zmäknutia zemiakov.

Varenie zemiakovo - cibuľového základu

2. Príprava opekaného pečiva - chlebových krutónov

chlebové krutóny

Chlieb alebo pečivo nakrájame na malé kocky a nasucho, prípadne na troche masla opečieme na panvici.

Príprava opekaného pečiva - chlebových krutónov

3. Hlavná zložka demikátu

bryndza 250 g  smotana sladká na varenie 100 ml

Bryndzu rozmiešame so smotanou, pridáme 1 - 2 naberačky vývaru zo základu polievky a znovu premiešame. Vzniknutú tekutú bryndzu vlejeme do do hrnca k zemiakovo - cibuľovému základu. Necháme zovrieť a hneď odstavíme.

Hlavná zložka demikátu

4. Servírujeme

Podávame s opečenými kúskami chleba alebo pečiva. Podľa chuti môžeme pridať aj nasekanú petržlenovú vňať.

Servírujeme

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť