Všetky recepty > Šaláty > Zeleninové šaláty

Cviklový šalát s chrenom a jablkom

Vďaka vysokému obsahu chrenu silne pikantný, až pálivý šalát plný zdraviu prospešných potravín. Vhodný ako príloha k pokrmom najmä počas obdobia chrípky.

 

Počet porcií: 3

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cvikla - červená repa 300 g

Cviklu umyjeme a uvaríme do mäkka.

2. 

jablká 200 g  chren čerstvý - koreň 40 g

Vychladenú cviklu ošúpeme a pokrájame na plátky. Ošúpeme jablká a chren.

3. 

Chren najemno postrúhame (máme ho asi 1,5 polievkovej lyžice) a vložíme do misy.

4. 

Polovicu jabĺk postrúhame na kašu a pridáme ku chrenu, premiešame.

5. 

med 30 g  voda 50 ml  citrónová šťava 30 ml

Pridáme cviklu. V miske s vodou rozpustíme med a prilejeme čerstvú citrónovú šťavu.

6. 

Druhú polovicu jabĺk postrúhame na hrubšie slížiky, pridáme do misy s cviklou.

7. 

Prilejeme medovo-citrónový nálev a dobre premiešame.

8. 

Podávame ozdobený sladkým lístkom stévie.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť