RECEPTY

Cuketový prívarok s tofu

Cuketový prívarok s tofu

Podľa tohoto receptu si pripravíte jemný a lahodný prívarok s kôprom a smotanou. Na vrch si môžete dať vajíčko, alebo tofu.

recept,fotorecept,cuketa,kôpor,smotana kyslá (14-18% tuku),tofu biele,Prívarky a omáčky

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list1kus
cuketa1.2kilogramu
cukor kryštálový1polievková lyžica
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
kôpor2polievkové lyžice
múka hladká1polievková lyžica
ocot1polievková lyžica
olej repkový3polievkové lyžice
semienka sezamové1čajová lyžička
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
tofu biele200gramov
ustricová omáčka1polievková lyžica
vajce slepačie1kus
voda200mililitrov

 

Recept

1. 

olej repkový 3 polievkové lyžice  cuketa 1.2 kilogramu  voda 200 mililitrov  kôpor 2 polievkové lyžice  bobkový list 1 kus  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Cuketu nastrúhame najemno a opražíme na oleji. Zalejeme trochou vody, dochutíme nasekaným kôprom, koreninami a necháme pomaly variť do mäkka.

2. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov  vajce slepačie 1 kus  múka hladká 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  ocot 1 polievková lyžica

Smotanu, vajíčko a múku spojíme šľahaním metličkou. Postupne ju vmiešame do prívarku. Chvíľu povaríme a podľa chuti pridáme cukor a ocot.

3. 

tofu biele 200 gramov  ustricová omáčka 1 polievková lyžica  semienka sezamové 1 čajová lyžička

Tofu nakrájame na kúsky a mierne pražíme na oleji z oboch strán. Ochutíme ustricovou omáčkou a sezamom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies