Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Cuketový prívarok

Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cuketa ks  cibuľa ks

Jednu väčšiu cuketu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro. Nakrájame si cibuľu nadrobno.

2. 

Cuketu nastrúhame na hrubšie rezance a trochu posolíme.

3. 

Na oleji speníme cibuľku.

4. 

voda 300 ml

Pridáme cuketu, premiešame a po 3 minútach prilejeme vodu a dusíme prikryté asi 10 minút.

5. 

cukor kryštálový ČL  soľ  kôpor  soľ zeleninová ČL

Pridáme cukor, soľ, podravku a kôpor.

6. 

múka hladká PL  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml  mlieko polotučné 1,5% 200 ml

V miske dohladka vymiešame múku so smotanou a mliekom a za stáleho miešania prilejeme k podusenej cukete. Necháme 3 minúty prevrieť a odstavíme.

7. 

vajce slepačie

Do prívarku môžme primiešať nerozšľahané vajcia a uvariť ich do stratena 3-4 minúty, alebo ho môžme podávať s vajíčkami uvarenými natvrdo.

8. 

citrónová šťava PL

Nakoniec prívarok dochutíme citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť